Big Second Hand Sale

De eerste tweedehands kleding verkoop was een MEGA succes. Zelden snijdt een mes aan zo veel kanten. Dit moeten we nog een keer doen!

1. We zamelen JOUW kleding die je niet meer draagt in.
2. Jij hebt een opgeruimde kast en deze kleding komt niet in het milieu terecht.
3. Iedereen kan bij ons op een duurzame en verantwoorde manier nieuwe outfits voor lage prijzen scoren.
4. We houden de kleding waar vraag naar is onder vluchtelingen organisaties apart en brengen deze bij de organisaties langs.
5. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel. Dit keer is dat 50% naar Stichting Gelukszoekers en 50% naar Stichting Syrische Vrijwilligers Nederland – SYVNL

Wil je kleding doneren? Dat kan vanaf NU elke donderdag t/m zondag in de Molsteeg 8 tussen 12.00 en 18.00. Jullie zouden ons ook heel erg helpen als jullie je vrienden oproepen om hetzelfde te doen. Bijvoorbeeld door het delen van het evenement op Facebook!

PHOTOSHOOT FRIDAY

Onze boodschap (dat iedereen een gelukszoeker is, evenveel recht heeft op geluk en zou moeten kunnen kiezen waar hij/zij dit wil zoeken) verspreiden wij vooral via social media. Jij kan hierbij helpen! Kom vrijdag 27-01 bij ons borrelen en een gelukszoekers portretje maken. Wij plaatsen deze op onze website en jij kan hem vervolgens delen op social media. We hopen mensen met behulp deze portretten te prikkelen tot nadenken over het misgunnen van geluk aan anderen, enkel omdat zij elders geboren zijn. Voor iedereen die het shirt, de trui of de ketting ook wil aanschaffen; als je op de foto gaat krijg je 5,- korting! (Ook als je al eerder op de foto bent geweest). Kom je langs!? Laat dit dan even weten door jezelf op aanwezig te zetten bij het evenement op Facebook!

 

 

Pre-Primark-Markt

Op 1 december opent op een steenworp afstand van ons Gelukszoekers winkeltje een gigantische Primark winkel. Daar worden wij natuurlijk niet gelukkig van! Waarom niet? Kleding is een van de grootste vervuilers van de aarde en de mensen die onze kleding maken worden nog steeds bizar slecht betaald en behandeld. Waarom? Omdat ”wij” veel willen kopen maar weinig willen betalen. De oplossing; minder kopen, duurzamer kopen, tweedehands kopen en gewoon wat blijer zijn met wat al je hebt! Omdat we wel heel gelukkig worden van nieuwe outfits is bovenstaand nog wel eens lastig. Daarom verzamelen we momenteel bergen kleding in bij al onze hippe vrienden en vriendinnen. Deze zullen van 01-12 tot 04-12 te koop zijn in onze pop up shop. Mooie merken voor Primark prijzen! Met als doel; dat je daarna helemaal niet meer naar de Primark hoeft ;). Alle opbrengsten gaan naar stichting Gelukszoekers en alle kleding die niet verkocht wordt gaat naar vluchtelingen.

Wil je zelf kleding doneren? Dat kan tot en met zondag 04-12 van 12:00-19:00 in onze winkel in de Molsteeg 8A in Amsterdam.

Lemonaid & ChariTea

2-organisatie-kring‘Drinking helps’. Dat is het motto van de (van origine Duitse) softdrinks Lemonaid & ChariTea. Deze twee bijzonderen merken rollen met hun liefdadigheidsorganistie “The Lemonaid & ChariTea E.V.” een breed scala aan bijzondere projecten uit, die de ontwikkeling van onder andere onderwijs, energie en agricultuur in de derde wereld steunen. De drankjes zelf worden louter met organische ingrediënten en fair trade gemaakt. Deze ingrediënten worden voor een eerlijke prijs van de boeren afgenomen, wat maakt dat Lemonaid & ChariTea ook een positieve bijdrage leveren aan de levensomstandigheden in onder andere Afrika en Azië. Daarnaast zijn Lemonaid & ChariTea officiële sponsoren van Stichting Gelukszoekers en daar worden wij stiekem ontzettend gelukkig van.

charitea lemonaid

I am Refugee

gianni-refugee
Onze gelukswinkel is een pareltje rijker! Het do-good streetwear-merk Refugee heeft een bijzondere lijn van comfortabele sweaters, gemaakt van organisch katoen en polyester fleece. Lekker warm en stoer, maar ook nog eens heel erg bijzonder. 100% van de opbrengsten is namelijk bestemd voor onderzoek naar, en ontwikkeling van educatieve projecten voor kinderen in vluchtelingenkampen. Daar word je toch gelukkig van?

Twee Jongens

img_1845

Lieve Gelukszoekers, wij willen jullie graag voorstellen aan Melle en Jord. Deze Twee Jongens, zijn niet louter en alleen, nouja, twee jongens. Ze zijn tevens de leveranciers van onze Gelukszoekers merchandise. Dit duo is simpelweg gek op het ontwerpen van t-shirts. Het hele proces wordt dan ook van kop tot staart door deze twee, err, vier capabele handen voltrokken. De t-shirts zijn gemaakt van organische stoffen en worden bedrukt met milieuvriendelijke inkt. Lieve kleding dus, daar worden wij gelukkig van. Je vindt Melle en Jord in hun eigen super silk screen studio in Amsterdam-Oost. De jongens hebben daarnaast een mobiele studio waarmee ze stad en land af reizen om de wereld het een en ander over silk screen printen bij te brengen. logo-twee-jongens
Benieuwd geworden naar twee jongens? Een deel van de collectie is bij ons in de Molsteeg 8a in Amsterdam te koop. Daar wordt je toch gelukkig van?