This page is also available in English

Iedereen is altijd op weg, letterlijk of figuurlijk en de één doet dit bewuster dan de ander. Iedereen hoopt met die ”reis” iets te winnen, spiritueel, materieel of beide. Wat we in ieder geval met elkaar gemeen hebben, is dat we op zoek zijn naar geluk. We zijn allemaal gelukszoekers!

Nederlanders gaan in hun zoektocht naar geluk zelf graag de grens over. Zo vestigden we ons ten tijde van de kolonisatie bijvoorbeeld aan de West-Afrikaanse kust of op de Indonesische eilanden en zijn wij ook vandaag de dag op ieder continent alom vertegenwoordigd. Deze internationale oriëntatie maakt ons tot wie we zijn en is een grote reden van onze rijkdommen vandaag de dag. Gek dus eigenlijk, dat sommige mensen het anderen nu zo kwalijk nemen dat zij hier komen zoeken naar geluk, enkel omdat ze elders geboren zijn.

Daarom zijn wij Stichting Gelukszoekszoekers gestart. Een initiatief waarmee wordt getracht door middel van creativiteit, mensen op een positieve manier te prikkelen om na te denken over maatschappelijke problemen.

Wij portretteerden met Stichting Gelukszoekers meer dan 250 bekende en minder bekende Nederlanders in een t-shirt bedrukt met het woord ‘Gelukszoeker’. Op 27-10-2016 deelde al deze mensen hun portret via social media. De stichting streeft er met deze actie naar, de beweging tegen haatdragende uitingen in onze maatschappij te steunen. Een groeiend probleem in het huidige digitale klimaat.

Een krantenartikel met de kop “Groot deel van vluchtelingen blijkt gelukszoeker” gaf de aanleiding voor het initiatief. Het feit dat de term ‘gelukszoeker’ zelfs door de reguliere media wordt gebruikt, is voor ons niet te begrijpen. Wij hopen bij te kunnen dragen aan een samenleving waarin iedereen elkaar het beste gunt, ongeacht godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of seksuele voorkeur. We zijn toch immers allemaal op zoek naar geluk?

Stichting Gelukszoekers steunt met haar opbrengsten verschillende Stichtingen die zich inzetten voor vluchtelingen. Enkele voorbeelden hier van zijn; Syrian Refugee Volunteers in the Netherlands, A KISS en Refugee4Refugees.